Web Tasarım Nedir ?

Web tasarım nedir; Kısaca tanımlamak gerekirse internetin görünen yüzüdür diyebiliriz. Web tasarım, her web sitesinin ihtiyaçlarına ve ulaşılmak istenen kitlenin amaçlarına göre sıfırdan yapılır. İnterneti kullanan insanlar için görsellik oldukça önemlidir. Çünkü bu görsellik ne kadar kaliteli olursa bireyler, web sitenize o kadar yönelim göstereceklerdir. Tabii tasarımda sadece görsellik değil sitenin içeriği de önemli olmakta ve web sitesi tasarımının kalitesi açısından ikisinin entegre edilmesi gerekmektedir. Yani web sitesi tasarımında en önemli kural nedir derseniz, içerik ve web tasarım uyumudur diyebiliriz. Sonuç olarak web sitesi tasarımı sayesinde, internette yapılan bilgilendirme ve paylaşımlara en etkin yoldan ulaşma imkanı sağlanır.

Web Tasarımının Faydaları Nelerdir?

Web tasarımının faydaları; Özellikle şirketlerin internet dünyasında yer almamaları ve bu sektörün gerisinde kalmaları kurumsal bir imaj yaratabilmeleri açısından oldukça zordur.  Günümüz şartlarında web tasarım yaptırmak ve bunun sonucunda başarıya erişmek oldukça önem taşır. Kaliteli bir web sitesi tasarımının ise birçok faydası bulunmaktadır. Peki bu faydalar nelerdir?

  • Web sitesi tasarımının ilk faydası, kurumsal bir imaj yaratabilme potansiyelidir.
  • Şirketler, hedef müşterileriyle ister aynı şehirde bulunsun ister bulunmasın, bir önemi kalmayacak ve tüm müşteriler eşit yapıda ilerleyecektir.
  • Şirketler Web Tasarım sayesinde yaptıkları tüm yenilikleri ve şirket hakkındaki gelişmeleri duyurabilecek, kampanyalara müşterilerinin erişimini kolaylaştıracaktır. Böylece daha önce basılı olarak dağıtılan gereçlerin basılması duracağından maliyetlerde de düşüş sağlanacaktır.
  • Web tasarımının kalitesi ve içeriğin uyumu sayesinde arama motorlarında üst sıralara gelebilecek ve daha fazla müşteri kazanımı elde edebilecektir.
  • Arama motorlarında üst sıralara geldikleri durumlarda rakipleriyle rekabetleri kolaylaşacaktır.
  • Bireylerin şirkete olan güveni katlanacaktır.
  • Web sitesi tasarımı profesyonelliğin bir göstergesi olarak algılanacaktır.
  • Eğer internet üzerinden satış yapmakta olan bir şirket ise gece gündüz demeden para kazandırmaya devam edecektir ve bunun sonunda satış ve pazarlama gelirlerinde gözle görülür bir artış olacaktır.

Kaliteli Bir Web Tasarımı için Gerekenler

Kaliteli bir web tasarımı için gerekenler başlıca aşağıda sıralanmıştır bunlar;

  1. İster kişisel ister kurumsal olsun, yapılan web sitesi tasarımının belirlenen vizyon doğrultusunda yapılması gerekmektedir.
  2. İnternet kullanıcılarının erişimi açısından kolay kullanımlı ancak basit tasarımlı olmaması gerekir.
  3. Tasarımlarda renk kullanıldığı durumlarda görsellik açısından kişiyi yoran renklerin değil, birkaç renk kombinasyonundan oluşan zengin renklerin kullanılması gerekmektedir.
  4. Yapılacak olan tasarımların arama motorlarıyla dost olması gerekmektedir.

Copyright © 2017 Mersin Web Tasarım Yazılım Hizmetleri - Sosyal Medya Takip Reklam ve Yönetimi - Her Hakkı Saklıdır.
Metropol İş Merkezi C Blok No 53 - Merkez / MERSİN
Tel: 0546 898 99 92  Fax: 0546 89 89 999 2   E-mail: bilgi@dolguntasarim.com


Telif Hakkı © 2005 Dolgun Tasarım Hizmetleri | Mersin Web Tasarım :İbrahim DOLGUN Mersin Hosting :Dolgun İnternet Hizmetleri