Bir Web Sitenin Size Faydaları

► Bilgilendirme ► Fayda, maliyet oranı maksimum ► İşletmeyi internette tanıtma avantajı ► Müşteri memnuniyeti analiz imkanı ► Yeni müşteriler bulma imkanı ► 7/24 ulaşılabilir olmak ► Güncel ve dinamik bilgilendirme ► Dikkat çekerek, bağlantı ağını büyütme imkanı ► Bağlayıcı olumlu iletişim kurabilme fırsatı ► İşletme sürdürülebilirliğine katkı ► Satışları artırmaya katkı ► Firmayı algısal açıdan doğru tanıtma fırsatı



Ayrıca; web sitesinin görsel ve metinsel anlamda yetersiz, eksik, hatalı olması, işletmenin işine verdiği değerin de bu olumsuz özellikleri barındırdığı izlenimini doğurur.

 

1- Görünür Olma:

Artık yemeğimizi bile internet üzerinden sipariş ettiğimiz bir dünyada yaşıyoruz. İster Nişantaşı’nın en güzel yerinde ofis açmış olun; isterseniz Bodrum’da bir köyde yaşayın, insanlar sizi bulunduğunuz yerin sokaklarında değil, internet üzerinden arayacaktır. Bir web sitesi/ blog ile daha fazla görünür olur, göz önünde olur, var olursunuz.

 

2- 7/24 İletişim:

Siz, ofiste veya evde olmasanız bile; telefonunuz kapalı olduğu ve hatta uykuda olduğunuz zamanlarda dahi ilgi duyan herkes sizin hakkınızda bilgi edinebilir. Müşteri adayınızın, ürün ve hizmetlerinizi incelemesini, günün hangi saati olursa olsun mail atarak size ulaşmasını kolaylaştırırsınız.

 

3- Kendi Markanızı Yaratma ve Geliştirme:

Profesyonel koç olarak bir marka haline daha kolay gelebilirsiniz. İster kendi kişisel markanızı öne çıkarın isterseniz kurduğunuz kişisel gelişim/ eğitim/ danışmanlık merkezinin markasını kullanacak olun, web siteniz sayesinde markanızı hızlı bir şekilde geliştirip, güçlendirirsiniz.

 

4- Çevre Edinme:

Bir web sitenizin olması iş birliği yapabileceğiniz ve yeni ortaklıklar, arkadaşlıklar kurma ve geliştirme imkanı tanır. Çevrenizi daha kolay genişletirsiniz.

 

5- Kulaktan Kulağa Pazarlama:

Sizden memnun kalan müşterinizin veya bir şekilde web sitenizi beğenen birisinin başkalarına da sizden söz etmesini kolaylaştırır. Oturduğu yerden sitenizi arkadaşlarıyla paylaşır. Bu o kişinin arkadaşına saatlerce sizin aslında ne harika işler yaptığınızı anlatmasından  ve o kişinin de sizin ne yaptığını anlayıp, beğenip başkasına anlatmasından çok daha hızlı işleyen yöntemdir.

 

6- Müşterilerinizi Eğitme Aracı:

Sizin bir koç olarak tam olarak hangi alanlarda çalıştığınızı ve istediğiniz her hangi bir konuda müşteri adaylarınızı eğitmenize olanak tanır. Her seferinde aynı konuları tekrar tekrar anlatmaktansa bir kere sitenize koyar ve ilgilenen kişilerin istedikleri konuları kolayca öğrenmesini sağlarsınız. Müşterilerinizin bilgi ihtiyacını karşılarsınız.

 

7- Sürdürülebilir bir İş ve Gelir:

Hitap ettiğiniz hedef kitlenin ihtiyaçlarına cevap veren bir web sitesi veya blogunuz varsa şu andaki danışanlarınızla çalışmalarınız bittiğinde “nereden müşteri bulacağım?” kaygısına düşmezsiniz. Çünkü webdeki varlığınız sayesinde sürekli yeni birileri sizi bulacak ve olası bir müşteri havuzunuz oluşacaktır. Bu da işinizin ve geliriniz sürekliliği açısından hayatı bir öneme sahiptir.

 

8- Düşük Maliyetli Tanıtım ve Pazarlama:

Web siteniz; markanızı, ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak için daha ekonomik şekilde pazarlama ve tanıtım yapmanız için yüzlerce farklı yöntemi uygulayabilmenize imkan tanıyan bir kaynaktır. Sosyal Medyanın gücünü işinizi büyütmek için kullanabilirsiniz.

 

9- Güven ve İtibar Kazanma:

Danışan görüşlerinizi, referanslarını aldığınız eğitimleri ve geçmişinizi merak edenlerin ilgisine ve ulaşımına açık tutarak güven ve itibarınızın temelini atmış olursunuz. Çalışmayı hedeflediğiniz kitlenin ihtiyaçlarına uygun içerikler üreterek, olası müşterilerinizin güvenini kazanırsınız.

 

10- Satış Aracı:

Hem offline ürün ve hizmetlerinizi (kitap, koçluk, eğitim vs.) hem de online ürün ve hizmetlerinizi (e-kitap, webinar, online eğitim, koçluk, site üyeliği vs.) satabilmeniz için bir platformunuz olur.

 

11- Müşterilerinizi Daha Yakından Tanıma:

Web siteniz ve blogunuz sayesinde müşterilerinizin kimler olduğunu çok daha iyi analiz edebilirsiniz. Bu da elbette onlar için en uygun ürün ve hizmetleri geliştirmenize yarım eder.

 

12- E-Mail Listenizi Başlatma ve Geliştirme:

Bir web sitesi veya blog müşterilerinizle mail yoluyla iletişimde kalmak üzere mail adreslerini istemenize olanak sağlar. Kendisinden izin almadan mail kutusuna gönderilen tanıtımlardan memnun olan birisiyle henüz tanışmadım. Böyle bir yaklaşım tam tersine bir etkiye bile sebep olabilir.  Sizden gerçekten haber almak isteyenlere faaliyetlerinizi bildirmek daha başarılı sonuçlar getirir.

 

13- Alanınızda Otorite:

Son olarak bir web sitesi ve blog sahibi olmak size belirlediğiniz koçluk alanında otorite olma fırsatı sunar. Web siteniz, blogunuz sayesinde çok daha geniş kitlelere açılma, uzmanlığınızı ortaya koyma ve alanınızda hatırı sayılır bir otorite olmanıza imkan verir.

 

Bütün bu saydığım avanatajlara rağmen koçları bir web sitesi kurmaktan veya bir blog açmaktan uzaklaştıran nedenlerden başında çoğunlukla teknik konulardaki bilgi eksikliği geliyor. Fakat, artık internet dünyası o kadar gelişti ki bir web sitesini yönetmek ve içeriğini taze tutmak, Facebook sayfanızı güncellemek kadar kolay hale geldi. Yeter ki doğru araçları seçmiş olun. İlerleyen yazılarda bu konulara da gireceğim.

 

Bir web siteniz olmadan sürdürülebilir bir koçluk işi yapamayacağınızı iddia etmiyorum. Fakat bir web sitesi ve/ veya bir blog sahibi olmanın avantajlarından faydalanmanızı tavsiye ediyorum. Bu yazımı birisinin size basıp getirdiği bir sayfadan okumuyorsanız zaten internet dünyasının içindesiniz demektir. Doğru ve akıllıca adımlar izleyerek teknoloji bilginiz çok fazla olmasa bile hayatımızı kaplayan bu online dünyada siz de yerinizi alabilirsiniz.


E - Posta Adresiniz :
Mesajiniz :
Copyright © 2017 Mersin Web Tasarım Yazılım Hizmetleri - Sosyal Medya Takip Reklam ve Yönetimi - Her Hakkı Saklıdır.
Metropol İş Merkezi C Blok No 53 - Merkez / MERSİN
Tel: 0546 898 99 92  Fax: 0546 89 89 999 2   E-mail: bilgi@dolguntasarim.com


Telif Hakkı © 2005 Dolgun Tasarım Hizmetleri | Mersin Web Tasarım :İbrahim DOLGUN Mersin Hosting :Dolgun İnternet Hizmetleri