Web Tasarım Firmaları Nasil Çalışır

Web tasarım firmaları, profesyonel ekipler, ile kurum, kuruluş veya kişiler için internet yüzü hazırlayan oluşumlardır. Firmanızın ürün veya hizmetlerini interaktif ortama taşıma çalışması yaparak reklam ve tanıtım hizmetleri verirler.

Web Tasarım Firması Nasıl Çalışır?

Profesyonel firmaların çalışma mantığı; bir web tasarım talebi geldiği zaman firma ve hedef kitlesini araştırarak, firmaya uygun ve müşterilerine tam olarak hitap edebilecek yapıda bir internet sitesi tasarımı hazırlamaktır. Bu iki kriter de ayrı ayrı önem taşırlar. Firma tarafından bakacak olursak, web tasarımı internetteki ofisiniz olarak düşünmelisiniz ve nasıl ki ofisinizi dizayn ederken firmanızın yapısını göz önünde bulunduruyorsanız siteniz de bu şekilde düşünülmelidir, çünkü doğrudan şirketinizi temsil edecektir. Web sitesi tasarımı talep eden kişi ya da kurumun isteklerinden daha önemli bir konumda olan hedef kitlesidir, çünkü siteler aslında kullanıcılar için yapılır bu yüzden web tasarım firması kendisine gelen projeye başlarken ve site yapım aşamasında hitap edeceği kitleyi iyi tanıyarak ve araştırarak daha uygun bir ve hedefine ulaşan bir ürün ortaya çıkarmalıdır.

Web tasarım da profesyonelliğin öne çıktığı en mühim nokta hedef kitle araştırması ve ona uygun ürünler ortaya çıkarılmasıdır, kesinlikle bir çok firmanın yaptığı gibi müşterinin söylediklerini ve istediklerini siteye koyarak web sitesi yapmak doğru bir davranış değildir çünkü bu şekilde yapılan siteler şirketinize bir kazanç sağlamayacaktır sadece kartvizitinize yazmak için bir sitem olsun diyorsanız böyle bir internet sitesi tabi ki sizin işinizi görecektir fakat müşterilerinizle etkileşimi arttırmak, yeni müşteriler kazanmak, sahip olduğunuz müşterilerinizin memnuniyetini arttırmak, ürün ve hizmetlerinizi daha iyi tanıtarak satışlarınızı arttırmak gibi amaçlarınız varsa hedek kitleye göre web sitesi tasarımı yapılmalıdır.

Web tasarım firması adı altında bir çok amatör kişi kısıtlı bilgileriyle web sitesi kurmak isteyen kişi veya kurumları suistimal ederek onları zarara uğratmaktadır. Bu kişilerin eline düşmemek için çok dikkatli ve seçici olmalısınız. Bunun için yapmanız gerekeni web sitesi yaptırmak isteyen bir kişiyi ele alarak anlatmak daha açıklayıcı olacaktır, ilk olarak bu kişi arama motorunda web tasarım firmaları ya da benzer bir kelime ile arama yapacaktır yapılan bu arama sonucunda karşısına çok sayıda site çıkar ilk elemeyi yapmak çok kolaydır çünkü çıkan bu sitelerin yarısından çoğu kendi sitelerini dahi düzgün bir şekilde yapamamıştır, bu tür siteleri ne kadar ucuz olursa olsun doğrudan elemelisiniz, bedava dahi olsa sizin işinizi görmeyecek bir sitenin hiç bir faydası olmayacak hatta amatörce yapıldığı belli olduğundan firmanızın imajına da zarar verecektir.

Bu elemeden sonra, iletişim bilgilerine bakmalısınız gerçekten bir ofisleri var mı bunu kontrol etmelisiniz, ofis hizmeti veren bir web tasarım firması en azından ciddidir diye düşünebilirsiniz, tabi ki bu ele tam sonuç vermeyecektir çünkü iletişim bilgileri yanıltıcı veya gerçek dışı olabilir, ancak iletişim bilgileri olmayan bir çok siteyi elemenizde size yardımcı olacağı kesindir. Bu elemeler sayıyı ciddi oranda aşağıya çekmiştir fakat yeterli sayıya ulaşmamıştır o yüzden kalan siteleri biraz daha derinlemesine incelemelisiniz çalışma şekilleri tam olarak açıklanmış mı vs. gibi incelemelerden sonra elinizde kalan site sayısı azalmıştır ama malesef ki bunların tamamı ciddi web tasarım firmaları değildir ve aralarında ayıklanamayanlar var olabilir. Bundan sonra bakacağınız kriterler canlı destek olup olmadığı gibi kriterlerdir fakat bu kesin bir sonuç vermez, canlı destek yoksa bu firma ciddi değil denilemez. Evet elde kalan çok sayıda ve içlerinde hala sizi suistimal edebilecek kişiler var ancak çok şanssız da sayılmazsınız çünkü büyük bir bölümü son aşamada elenecektir, bu son aşama şudur web sitesi tasarım talebinizi bu sitelere mail ya da sitelerindeki form ile gönderirseniz size kısa sürede geri dönüş sayısı çok az olacaktır ve bunların bir çoğu profesyonel web tasarım firmalarıdır. Büyük bir eleme yapmış oldunuz fakat çok hızlı geri dönen bir firma bile aslında gerçekten sandığınız kadar profesyonel olmayabilir, son olarak bunu anlama için de telefon veya yüzyüze görüşerek samimiyet ve ciddiyetlerini anlamalısınız.

Tüm bu adımlar belki uzun gelebilir ancak web tasarım firması kesinlikle yapılması gereken ve izlenmesi gereken yol bu olmalıdır ki en sonda çıkan siz işi mutlu etsin ve zarara uğratmasın.


Copyright © 2017 Mersin Web Tasarım Yazılım Hizmetleri - Sosyal Medya Takip Reklam ve Yönetimi - Her Hakkı Saklıdır.
Metropol İş Merkezi C Blok No 53 - Merkez / MERSİN
Tel: 0546 898 99 92  Fax: 0546 89 89 999 2   E-mail: bilgi@dolguntasarim.com


Telif Hakkı © 2005 Dolgun Tasarım Hizmetleri | Mersin Web Tasarım :İbrahim DOLGUN Mersin Hosting :Dolgun İnternet Hizmetleri