SEO Nedir, Neden önemlidir ?

Search Engine Optimization (SEO) Nedir, Neden önemlidir?

 

Arama motoru optimizasyonu şeklinde dilimize çevrilen “SEO” (Search Engine Optimization), teknik açıdan arama motorlarının web sayfalarının yazılımsal altyapılarını daha rahat bir şekilde taraması işlemidir. Arama motorlarının aranan kelimelere ait web sitesi sonuçlarını matematiksel hesaplarla listeler. Bu hesaplar belirli kriterler göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. Web sayfalarının yazılım altyapısının da bu kriterlere dikkat edilerek hazırlanması, ne yapması gerektiğini ve ne yaptığını bilen yazılımcıların elinden çıkmalıdır.

İnternet kullanımı dünya üzerinde %50 oranındadır. Bu sebeple internet, büyük bir Pazar statüsünde ve hızla büyüme eğilimindedir. Talebin arttığı yerde rekabet de doğal getirilerdir. Bu anlamda SEO yapılandırmaları stratejik ve teknik anlamda büyük bir yoğunluk içerisinde tamamlanır. Etkisi 3-6 ay arasında ölçülebilir. Gelişmekte olduğu için aldatmacalara da açıktır.


Dikkat edilmesi gereken başlıca maddeler;
 

- Kimse birinci sıra garantisi veremez.

- Gizemli ve amaçlarını açıkça ifade etmeyen şirketlere karşı dikkatli olun.

- SEO çalışması yaptırmadan önce bu sektörü iyi araştırın.

- Reklam verildiyse, paranın nereye gittiğini bilin.

 

" Dolandırıcı bir SEO ile karşı karşıya olduğunuzu hissettiren bazı uyarı işaretleri vardır. Bunların uzun bir liste halinde olması gerekmez, şüpheleriniz varsa içgüdülerinize güvenin."

" Bir SEO tarafından herhangi bir şekilde aldatıldığınızı düşünüyorsanız, bu durumu raporlayabilirsiniz. Şikayetiniz, ABD dışında bulunan bir şirket hakkındaysa lütfen şikayetinizi aşağıdaki adrese gönderin: Google

 


Copyright © 2017 Mersin Web Tasarım Yazılım Hizmetleri - Sosyal Medya Takip Reklam ve Yönetimi - Her Hakkı Saklıdır.
Metropol İş Merkezi C Blok No 53 - Merkez / MERSİN
Tel: 0546 898 99 92  Fax: 0546 89 89 999 2   E-mail: bilgi@dolguntasarim.com


Telif Hakkı © 2005 Dolgun Tasarım Hizmetleri | Mersin Web Tasarım :İbrahim DOLGUN Mersin Hosting :Dolgun İnternet Hizmetleri