Web Hosting

Mersin Web Hosting

Kendinize ait bir web sitesi kurmak istiyorsanız önce bir domain (alan adı) almalısınız daha sonra hazırlanmış olan yada hazırlanacak olan web sitenizin dosyalarının (html, php, asp, fotoğraf dosyaları vs...) çalışacaği bir alan ( disk alanı ) olması gerekir ki hazırlanan web sitesini o alana atmalısınız. Böylece internet kullanıcıları browserlarında (internet tarayıcılarında örn.:internet explorer, firefox, netscape gibi) sizin web adresinizi yazdıklarında siteniz açılabilsin.

Hosting hizmeti veren sistem aslında çok hızlı bir internete bağlı olan iyi bir bilgisayardan farklı birşey değildir. Aynı anda belki yüzlerce web sitesini yayınlayabilmesini en önemlisi kesintisiz çalışacağını düşünürsek elbette donanımı ona gore seçilmiştir ve daha da önemlisi çok hızlı bir bağlantı hızı ve yüksek bant genişliğine sahiptir.

Web sitenizi evinizdeki internete bağlı olan bilgisayarınızdan da yayına sokabilir herhangi bir hosting firmasına ihtiyaç duymadan web sitenizi pek tabii ki evinizdende çalıştırabilirsiniz. Fakat bunu yapabilmeniz için bu konuyla ilgili oldukca iyi bir teknik bilgiye sahip olmanız gerekir ki evinizdeki bilgisayarınızı tam donanımlı bir web sunucusu haline getirebilmeli, gerekli servisleri (Örn. : IIS yada Apache, DNS, PHP yada ASP, MySQL, Mail Server gibi) kurabilmelisiniz. Bunları yaptınız diyelim iyi bir bağlantı hızınızın olması gerekir ve bilgisayarınızın kapalı yada internetinizin kesik olduğu durumlarda web sitenizin çalışmayacağını web adresinizin e-mailine gelen e-mailleri alamacağinizi düşünürsek sisteminizi bu önlemleri alarak maliyetlerinizi bunun önemine göre belirleyip ona göre teknik donanımlarınızı satın almalısınız. Bunların oldukça karmaşık bir konu olduğu oldukça aşıkardır. Dolayısı ile bu hizmeti güvenilir, ekonomik ve hızlı olarak sunabilen bir hosting firmasından satın almanız sizin için çoğu zaman daha avantajlı olacaktır.

Kısaca web sitenize ait dosyaları saklayan ve internet kullanıcılarının erişimine sunan bu bilgisayarlara web sunucusu (web server), bu veri saklama ve yayınlama işlemine de web hosting denir.

Bir web hosting alan kiralanması ile başka hizmetleride aynı zamanda genellikle almış olursunuz. Mesela en önemlisi E-mail hesap oluşturup yönetebilme ve e-mail alabilme ve gönderebilme imkanı. Örnek ; (mehmet@alanadiniz.com) Hosting alanınız olmadan alan adınıza ait e-maillerinizi yönetemezsiniz e-mail alıp gönderemezsiniz. Yani e-mail hesabınızı oluşturup yönetebilmeniz için mutlaka bir hosting alanı edinmeniz gerekir.

Bazı servis sağlayıcıları daha gelişmiş profesyonel taleplere yönelik çözümler için sizin adınıza sunucu barındırma (co-location) yada sanal sunucu (vps ya da virtual server) hizmetleri de sunmaktadır.

Web Hosting Nedir ?  Kaynak Wikipedia.Org

İnternette site yayınlamak için özel olarak üretilmiş, internet omurgasına çok hızlı bağlantısı olan, yüzlerce kullanıcıya aynı anda hizmet verebilecek bir bilgisayarda (sunucuda) yayınlamak istediği dosyaların saklanması gerekir. Web siteye ait dosyaları saklayan ve internet kullanıcılarının erişimine sunan bu bilgisayarlara web sunucusu (web server), bu veri saklama ve yayınlama işlemine de web hosting denir.

Web hosting işini yapan yüzlerce firma ve her firmanın uygun olabilecek farklı boyutlardaki hosting paketleri vardır.

Fiyatı ve performansı etkileyen temel hosting özellikleri :

    Hosting Depolama Alanı
    Bant Genişliği Giriş ve Çıkış Trafiği
    Sunucu İşletim Sistemi Tipi (Windows, Linux, Unix, Centos, Redhat, FreeBSD)
    Veri Tabanı Desteği (MySQL, MSSQL, Access, ...)
    Admin Paneli (Plesk, cPanel, Entrenix, ...)
    SSL Desteği Güvenlik Sertifikası (VeriSign, Thawte, Comodo,...)
    Server Side Scripts (ASP.NET, ASP, PHP, ...)


Hosting Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

Kuracağınız web sitesinin gereksinimlerini önceden belirleyin. Örneğin ne kadar disk alanına ve ne kadar aylık trafiğe ihtiyacınızın olabileceğini belirlemek gibi.
Web sitenizde kullandığınız yada kullanacağınız programlama diline göre hosting alanı belirlemelisiniz. Yani bu dillerin çalıştığı web sunucularında web sitenizi host edebilirsiniz. PHP ise Unix, ASP ise Windows hosting kullanmanız tavsiye edilir. HTML dilinde hem Unix hem de Windows hosting kullanabilirsiniz.
MySQL gibi veri tabanı yönetim sistemlerine olan ihtiyaçlarınızı belirleyin. Eğer MySQL gerekliyse, bunun Unix hostinglerde PHP ile hızlı ve uyumlu çalıştığını hatırlatmak isteriz.
Sitenizin ziyaretçi profili Türkiye ağırlıklıysa sunucuları Türkiye'de bulunan bir firmadan, yurtdışı ağırlıklaysa yurtdışında bulunan bir firmadan web sitenizin hızlı çalışma performansı açısından tercih edebilirsiniz. Yurtdışındakı alacağınız hosting hizmeti Türkiyede'ki hosting maliyetlein göre çok daha düşüktür bununla birlikte malesef yurtdışındaki birçok hosting firması çok daha ucuza çok daha kaiteli ve profesyonel hizmet vermekle birlikte çok daha hızlı destek verebilmektedirler.


Hosting Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Kendilerine ait olan web sitelerinden ticket sistemi ile yada online chat metodu ile hızlı destek verebiliyorlarmı ?
Yeterli kaynaklarla yeterli sayıda teknik personeli mevcut mu ?
Devamlı destek verecek müşteri temsilcileri varmı ?
Bu işte yeterli deneyime ve kaliteli referanslara sahipler mi ?
Bu güne kadar hizmet verdikleri müşterileri memnun mu ?
Yeterli deneme süresi ve para iade garantisi veriyorlar mı ?
Kaliteden ödün vermeden uygun fiyatlarla hizmet veriyorlar mı ?
Herhangi bir sorun çıkacak olursa bunu kısa sürede telafi edebilecek alt yapıları var mı ?
En önemlisi sistematik ve düzenli aldıkları BACKUP sistemleri var mı ?

İşte Bütün Bunların Hepsini Bir Arada DOLGUN HOSTİNG de Bulabilirsiniz -

Hosting Paketleri ve Fiyatları İçin ;  0546 898 9992


Copyright © 2017 Mersin Web Tasarım Yazılım Hizmetleri - Sosyal Medya Takip Reklam ve Yönetimi - Her Hakkı Saklıdır.
Metropol İş Merkezi C Blok No 53 - Merkez / MERSİN
Tel: 0546 898 99 92  Fax: 0546 89 89 999 2   E-mail: bilgi@dolguntasarim.com


Telif Hakkı © 2005 Dolgun Tasarım Hizmetleri | Mersin Web Tasarım :İbrahim DOLGUN Mersin Hosting :Dolgun İnternet Hizmetleri